سفارش تبلیغ
صبا ویژن

موسسه ی فرهنگ عترت ع

مصاحبه , • نظر
»» مصاحبه 135- بهرگیری بهینه از هفته وحدت - 27 آبان 98

دوشنبه 27 آبان 1398 ساعت 02:41

 

در گفتگو با خبرگزاری رضوی مطرح شد؛

مبارزه با فقر از بهترین راه های بهبود شرایط دنیای اسلام است

تهران- یک استاد و پژوهشگر معارف اسلامی گفت: آموزه های اهل بیت علیهم السلام محور وحدت آفرینی برای همه جوامع اسلامی است.

.

.
مبارزه با فقر از بهترین راه های بهبود شرایط دنیای اسلام است
حجت الاسلام عبدالکریم پاک نیا کارشناس معارف دینی در گفتگو با خبرنگار سرویس جهان اسلام خبرگزاری رضوی توجه به جامعه و اقشار را از بهترین راه های بهبود زندگی مسلمانان در جامعه و جهان اسلام توصیف کرد. گفتگوی ما با این کارشناس دینی را در ادامه می خوانید.

معارف اهل بیت علیهم السلام ضامن وحدت و سلامت امت در جهان اسلام است یا تجزیه کننده هویت جمعی مسلمانان؟
معارف اهل بیت محور وحدت است، قطعا انسانهایی که فطرت آنها پاک و دست نخورده باقی مانده است خود متمایل به ماندن حول محور وحدتی می شوند که از آموزه های اسلامی و اهل بیت علیهم السلام به یادگار مانده است. فطرت های پاک از این جهت  دنباله رو معارف اسلامی و اهل بیت علیهم السلام هستند که آنها حاکم شدن ارزشهای واقعی در جامعه را دوست دارند چرا که براساس این ارزشها زندگی اجتماعی مورد خوشایند همه مردم جامعه قرار می گیرد و با بنا شدن اصل عدالت ومساوات وهمکاری اجتماعی جامعه به سمت توسعه و رفاه حرکت می کند. یکی از مولفه های معارفی مورد نظر اهل بیت علیهم السلام تاکید بر موضوع شایسته سالاری در جامعه است؛ تاکید بر به کار گیری افراد متخصص در همه حوزه ها تا با تخصص و تعهد خود جامعه را به سمت بهترین های موجود رهنمون سازند؛ پس با این تفسیر که معارف اسلامی و اهل بیت از فطرت انسانی جدا نیست، میتوان گفت آموزه های اهل بیت علیهم السلام محور وحدت آفرینی برای همه جوامع اسلامی است؛ پیاده کردن صحیح این محورهاست که موجب عدم جدایی و تجزیه و تفرقه در جامعه اسلامی می شود. حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دراین باره فرمودند: خدای متعال اطاعت ما اهل بیت و پیامبر را وسیله نظم و انسجام جامعه قرار داد و امامت را مایه امنیت و در امان ماندن از تفرق و تشتت جامعه قرار داد، لذا اگر جامعه دنباله رو اهل بیت باشد و از معارف اهل بیت پیروی کند در امر وحدت پیشرو خواهد بود و هرگز کار جامعه اسلامی به تفرقه و تشتت منتهی نمی شود.

بهترین راه بهره مندی از ایام میلاد پیامبر و هفته وحدت که در اکثر کشورهای اسلامی جشن برگزاری می شود چیست؟
بخشی از برنامه های جشن میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) را می توان از اعمالی که روایتهای اسلامی به جای مانده از معصومین آمده  به جای آورد؛ یا اعمالی که بین فرقه های اسلامی مشترک است؛ قطعا در روز میلاد پیامبر اکرم و در هفته وحدت اسلامی نباید از اعمال انسان سازی که به جوامع اسلامی مدد می رساند غافل ماند. عمل به سنت های پیامبر(ص) و زندگی شخصی و تفکرات و سیره ایشان موضوع بسیار نیکویی است که دراین ایام می توان با اجرای آن تا حدودی به پیامبر اکرم(ص) نزدیک شد. از فرصت هفته وحدت می توان برای نزدیکی و محبت دلهای مسلمانان به یکدیگر استفاده کرد تا با به کار گیری دستورات اسلامی که جامعه اسلامی را به انفاق، احسان و اطعام دعوت می کند برخی مشکلات مسلمانان را حل و فصل نمود. برجسته کردن خیرخواهی هایی که قرآن مسلمانان را به آن دعوت کرده در چنین ایامی بسیار سزاوار و نیکوست چرا که منجر به افزایش وحدت مسلمانان و شادی دل جوامع اسلامی می شود. با توجه به اینکه این روزها همه مسلمانان در حال برپایی جشن میلاد نبی اکرم (ص) هستند همه مسلمانان باید به این نکات و مفاهیم ارزشمند بیتشر توجه کنیم که همه در حال برپایی جشن برای پیامبری مشترک هستیم؛ با قرآن و قبله ای مشترک. لذا شادی رسانی به همه مسلمانان با امور خیری چون فقر زدایی، مدد رسانی و  خدمت رسانی به مومنین درتمام این روزها می توانیم هدفمند بودن جشن ها را برجسته تر کنیم. قطعا انسانهای مومن و متدینی که میلاد پیامبر اکرم (ص) را جشن می گیرند باید به شرایط کنونی جهان اسلام بیش از پیش توجه کنند تا با عمیق تر نمودن موضوع وحدت و آگاهی بیشتر درخصوص توطئه های دشمنان بتوانیم رو به سوی وحدت بیشتر جامعه اسلامی قدم برداریم. موضوع دیگری که درهفته وحدت نخبگان اسلامی باید به آن توجه کنند پاسخگویی به شبهاتی که دشمن بر دین وارد کرده ومسلمانان را به مسائلی متهم می کند است؛ روشنگری دراین زمینه ها در هفته وحدت بسیار نیکوست.معرفی شخصیت هایی که محور وحدت هستند مثل  شخصیت امیرالمومنین علیه السلام که محور وحدت در میان همه مسلمانان بودند بسیار الزامی است. حضرت علی (ع) دراین باره فرمودند: از پراکندگی و اختلاف بپرهیزد هر گاه کسی مردم را به تک روی تفرقه و جدایی دعوت کند او را از بین ببرید هر چند زیر عمامه من باشد" این سخن امیرالمومنین نکته مهمی درمبارزه با فرقه گرایی ورفتارهای عده ای است که با افراط و تفریط  در جامعه شیعی و سنی موجب تفرقه جهان اسلام می شوند است.در فرصت هفته وحدت باید محورهای وحدت آفرینی مانند توحید، قرآن؛نبوت و صف های مشترک در کنار کعبه را برجسته تر کنیم تا زمینه بیشتری برای ایجاد همدلی مومنین فراهم شود.

چه ابتکار و مدل های تازه ای برای استفاده غیر تکراری از فرصت هفته وحدت پیشنهاد می کنید که برای جهان اسلام جذاب باشد؟
ما علاوه بر مداحی و جشن های شادی آفرین و پذیرایی هایی که در کل جهان اسلام در میلاد پیامبر اعظم انجام می شود باید به مسائل معناداری که به نام جشن میلاد در اذهان مردم مسلمان و حتی غیر مسلمان می ماند بپردازیم؛ مثلا کمک به نیازمندان و مبارزه با فقر و رفع آ« بهترین شادی برای جامعه و جهان اسلام است؛ اگر در هفته وحدت از دیگران رفع گرفتاری کنیم و دست جوانان مسلمان را در اموری چون ازدواج و تهیه مسکن بگیریم و علاوه بر کمک های مالی؛ مشاوره های فکری به سایر مسلمانان جهان بدهیم قطعا چنین هفته های وحدتی جاودانه می شود و الگوی خوبی برای آیندگان است تا تعریف خوبی از ابتکار عمل و شادی کردن در فرصت هفته وحدت پیش رو داشته باشند. با چنین اعمالی است که می توان  شادی ظاهری را به شادی واقعی تبدیل کرد و سرور واقعی را به جامعه اسلامی بازگرداند.